Tutum, Yatırım Ve Yerli Malı Haftasını Kutladık...

16 Aralık 2019, Pazartesi 80

12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında Meslek Yüksekokulumuz Sosyal Güvenlik Programının düzenlemiş olduğu etkinlik 13 Aralık tarihinde Şavşat Naime Ismail Yılmaz Huzurevi'nde kutlandı.

Tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın öneminin vurgulandığı bu haftada,  Sosyal Güvenlik Programı öğrencisi Hilal Berna KALFA, "Her yıl 12-18 Aralık tarihlerinde Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kutlanmaktadır. Tutum yatırım ve yerli malları haftası ülkemizde uzun yıllardır kutlanan, yerli malını almayı ve tutumlu olmayı teşvik eden önemli bir etkinliktir. Türkiye Cumhuriyetini kurup bizlere armağan eden M. Kemal Atatürk düşmandan kurtulan ülkemizi yokluktan, yoksulluktan da kurtarmak ve ülkemize vatanımıza milletimize yetecek bir ekonomiye sahip olabilmek ekonomisiyle kendi üretimiyle kalkınması gerektiğini çok daha önce halkını bilinçlendirmişti. Bu nedenle tasarruf yapmak, milli kaynakların işletilmesi, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim maddelerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliştirmek amacıyla tutum yatırım ve yerli malı haftasını bu şuurla kutlayacağız. Böylece Yerli mallarını kullanmakla, ülkemizde üretilenlerin daha çok satışına da yardımcı olmuş oluruz. Devlet ve millet olarak kalkınma amacımızın gerçekleşmesine ulus olarak katkıda bulunmuş oluruz. Bu etkinliklerle aynı zamanda tutumlu olmak da amaçlanmaktadır. Kaynaklarımızı tutumlu kullanmalı tasarruf yapmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Tutumlu olmak, sadece kullandığımız eşyaların iyi korunması ile sağlanmaz. Günlük hayatımızda, zamanımızı da iyi değerlendirmeliyiz. Böylece artan boş zamanlarımızı daha yararlı konulara ayırabiliriz.Yalnızca kendimize ait olanı değil, elektriği, suyu, yiyecekleri, okulda kullanılan eşyaları, bize ait olmayan eşyaları kendimizinmiş gibi özenle korumalıyız. Topluma ve arkadaşlarımıza ait olan eşyalara zarar vermemeliyiz.

Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY bir şiirinde şunları söylemektedir:
Sahipsiz memleketin batması haktır.
Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.

Bu nedenle, elimizden geldiği ölçüde Türk Malı kullanmalıyız. Yabancı ülkelere para akışını önlemede, Türk Malı kullanmanın önemi büyüktür. Bu duygularla yerli malı haftasını tebrik eder, Devletimizi ve milletimizin en iyi şekilde olmasını birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmanızı temenni ederim, sevgi ve saygılar sunarım." dedi. Daha sonra öğrencilerimiz Ali BÜYÜK, Büşra YILMAZ, Damla Su GÜMÜŞKAYA, Soner SÜTÇÜ, Merve BİNGÖL ve Rukiye AKGÜN'ün okuduğu şiirlerle Yerli Malı Haftasının ne kadar önemli olduğunu katılımcılara hissettirdirler.

Akademik ve idari personelin de yoğun katılımının gerçekleştiği etkinlik kapsamında konuşan Meslek Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ragıp ERGÜN, "Meslek Yüksekokulu olarak bu tarz etkinlikleri çok önemsiyoruz. Yerli malı, kan bağışı gibi toplum yararına olan bütün çalışmalarda bulunuyoruz ve bulunmaya devam edeceğiz. Meslek Yüksekokulumuzun öğrencileri bu konuda gerçekten farkındalık yaratıyorlar. Özellikle Sosyal Güvenlik Programı 2.sınıf öğrencilerime çok teşekkür ederim." dedi. Sosyal Güvenlik Programı Öğr. Gör. Ceylan YILMAZ ADİL, “Bu yaşlanmış nurlu yüzlerde bir ömür gizlidir. Bizler bu gizliliği görme imkanımız olmadığı gibi hayatlarının her karesinin eseri olan o elleri öpmek, hayatın çizgilerini yüzerlerinde tutan yüreği sıcak ama hayatın bütün iniş ve çıkışlarını neşeyi ve  meşakkati yüzlerinde yaşayan o güzelim yüzlere devletimiz kucak açarak böylesine güzel bir yer yapmışlar. Bizlerde Artvin Çoruh Üniversitesi Şavşat Meslek Yüksek Okulu olarak bu yüzlerle beraber olup yerli malı haftasının bir gününü bu değerlerimiz ile geçirmek istedik. Bu haftanın önemini ve yaşlılarımızın değerini biliyoruz. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık hayatın çok özel bir bölümüdür. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamız sağlayan en değerli varlıklarımız ile bu haftada okul olarak ziyaretimiz yaparak bir etkinlik gerçekleşmek istedik. Ümit ediyorum ki amacına ulaşacak ve bu değerlerimizin daha aktif olması yaşama bağlı kılınmaları konusunda çorbada bizimde bir tuzumuz olsun istedik. Bizler genç bireyler olarak yaşlılarımız ile Saygı ve Sevgiye dayalı onların geçmişinden ders notları alarak geleceğe hazırlanmak istedik. Bu konuda bizlere her zaman destekleri olan Üniversitemizin Rektörü Sayın Prof. Fahrettin Tilki beye ve her durumda okulun öğrencilerin yanında olan bizlere fikir babalığı yapan Müdürümüz Sayın Şennan Aslan beye diğer idarecilerimize, bütün çalışan personelimize, gelecekte bizlerin aynası olacak olan öğrenci arkadaşlarımıza, bizlere yaşlı ama duyarlı yüreklerini açan Yaşlılar evi bütün personeline ve yaşlılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

TORUNLARDAN DEDE VE NİNELERE VEFA. MYO FİDANLARI ASIRLIK ÇINARLARA DOYUMSUZ BİR GÜN YAŞATTILAR