Kızılay Kan Bağışı Etkinliği

15 Kasım 2019, Cuma 250

Organ Bağışı ve Lösemi Haftası münasebetiyle ilçemize gelen Türk Kızılay'ın kan toplama ekibini duyan öğrencilerimiz, kan vermek için adeta birbirleri ile yarıştı. İlçe Meydanında konuşlandırılan Kızılay Kan Bağış Aracı’nda gerçekleştirilen bağış öncesi kan bağış aracı ekipleri tarafından öğrencilerimize kan verme ve organ bağışıyla ilgili bilgiler sunuldu.

Yüksekokul Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Ragıp ERGÜN, "Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerimizle beraber konuşup kan bağışı yapmak için geldik. Aynı zamanda organ bağışı durumu da söz konusuymuş öğrencilerimizin bir çoğu organ bağışı da yaptı. Buraya geldik bu etkinliğe katıldık hem kan bağışı için farkındalık yaratmak hem de kan bağışımızı yapıp bu konuda ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmak istiyoruz." dedi.

"Kan Bağışı Hayat Kurtarır” sloganı ile topluca kan bağışında bulunan Yüksekokulumuz öğrencileri adına açıklama yapan öğrencimiz Sümeyye AKÇA “Buraya okulumuz olarak geldik, sınıfımızla arkadaşlarımızla birlikte geldik. Bugün bizim verdiğimiz kanlar yarın belki bize de lazım olacak bunun için duyarlı olup hep beraber kan vermemiz gerekiyor. Belki bizim verdiğimiz kanla bir can kurtulacak bir cana can katmış olacağız. Onun için herkesi duyarlı olup kan vermeye davet ediyoruz."

Daha sonra Kızılay yetkilileri kan veren öğrencilerimize ve okul idaremize teşekkürlerini ilettiler.

ŞAVŞAT MESLEK YÜKSEK OKULUNDAN ANLAMLI BAĞIŞ 2019