Meslek Yüksekokulumuz tarafından "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Milli Mücadele Ruhu” konulu konferans düzenlendi.

20 Mart 2019, Çarşamba 271

Yüksekokulumuz tarafından 18 Mart 2019 Pazartesi günü Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz’un konuşmacı olarak katıldığı “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Milli Mücadele Ruhu” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Şavşat Kaymakamı Sayın Musa GÖKTAŞ, Belediye Başkanı Sayın Ahmet Sinan ÖZTÜRK, Yüksekokul Müdürümüz Öğr. Gör. Şennan Aslan, protokolden davetliler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Yüksekokul Müdürümüz Öğr. Gör. Şennan Aslan’ın açılış konuşması ile başlayan konferans Sosyal Güvenlik Programı öğrencimiz İsmetullah AKDEMİR'in Kuran Tilaveti ve Yaşlı Bakımı Programı öğrencimiz Dilber SÜSAN'ın Çanakkale şiirin ardından Prof. Dr. Nuri Yavuz, Çanakkale Zaferinin tarihi ve stratejik önemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çanakkale Savaşının sebep-sonuç silsilesi içerisinde bir süreç olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Yavuz, “Çanakkale Savaşı, Malazgirt Savaşından bu yana Türk milletine karşı düşmanca tavır takınan Batı emperyalizmine karşı bir milletin dik duruşunu temsil etmektedir. Üstelik Çanakkale Zaferi, birçok devletin kaderini tayin eden ve adeta bir dönüm noktası kabul edilen bir zaferdir” dedi.

Şavşat MYO öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferans Prof. Dr. Nuri Yavuz'a hediye takdiminden sonra sona erdi.

ŞAVŞAT MYO 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI 2019