Yüksekokul Müdürümüz Öğr. Gör. Şennan ASLAN'ın 2020-2021 Mezuniyet Töreni Konuşması

10 Haziran 2021, Perşembe 46

Sayın Kaymakamım,

Sayın Belediye Başkanım,

Sayın Cumhuriyet Başsavcım,

Sayın İlçe Jandarma Komutanım,

Sayın İlçe Emniyet Amirim,

Protokolün değerli üyeleri, kıymetli mesai arkadaşlarım, saygıdeğer misafirlerimiz, sevgili mezunlarımız ve saygıdeğer mezun yakınları;

Artvin Çoruh Üniversitesi Şavşat Meslek Yüksekokulu 2020-2021 mezuniyet törenine katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor,  saygıyla selamlıyorum.

İçinde bulunduğumuz zor koşullar nedeniyle, mezuniyet törenimize davetli sayımızı sınırlı tutmak zorunda kaldık. Umarım önümüzdeki sene, bu pandemi süreci biter, biz her zamanki gibi bütün gönüldaşlarımızla hep birlikte oluruz.

Bugünün daha çok katılımlı olmasını arzu ederdik ancak yaşamakta olduğumuz ve yalnızca ülkemizi değil, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın bizi bundan alıkoyuyor. Hayalimiz siz kıymetli mezunlarımızla hep birlikte olmak ve sizlerin başarısını kutlamaktır. Ancak üzülerek söylemek istiyorum ki bu mümkün olmadı ve bölümlerde ilk üçe giren öğrencilerimizle mezuniyet programını gerçekleştirmek zorunda kaldık. Mezuniyete katılamayan öğrencilerimiz de bizim en yakınımızda, gönlümüzdeler. Umudumuz ülkemizin ve insanlığın bir an önce bu salgından kurtulması ki bundan sonraki mezuniyetleri de hep birlikte daha coşkulu bir şekilde kutlayabilmektir

Sevgili mezunlarımız, bugün kısıtlı şartlarda da olsa canla başla çalışarak elde ettiğiniz mezuniyetinizi kutlamak için buradayız. Sizler bizim ve ailelerinizin gurur kaynağısınız. Mezun olmakla bizlerden ayrılmıyorsunuz, sizleri Şavşat’ın ve üniversitemizin gönül elçileri olarak memleketin her köşesine gönderiyoruz.

Sevgili meslektaşlarım ve çalışma arkadaşlarım her ne kadar zor koşullarda bu süreci gerçekleştirmiş olsak da bugüne gelebilmemiz sizlerin özverili çalışmalarınızın ve emeklerinizin bir sonucudur. Bu bağlamda sizlere şükranlarımı sunuyorum. Her koşulda değerli öğrencilerimize olabildiğince en verimli şekilde eğitim vermek için elinizden geleni yaptınız. Öğrencilerinizle ne kadar gurur duysanız yeridir.

Kıymetli öğrenciler, uzaktan eğitim döneminde de sizlere yüz yüze verdiğimiz eğitimin kalitesini yakalamak için gayret gösterdik.  Değerli velilerimiz sizler çok sevdiğiniz yavrularınızı bizlere emanet ettiniz. Bugün ise bizler sizlere hepimizin gurur duyduğu, olgunlaşmış, elinde diploması bulunan, yetkin gençleri mezun halde sizlere teslim ediyoruz. Bu süreçte sizlerin de çok büyük emeği var, sizleri kutluyorum.

Sevgili mezunlar, bugün gurur gününüz olduğu kadar ayrılık gününüz de. Hepiniz ayrı ayrı yerlere gideceksiniz. İşinizi severek yapın insanlara dil, din, mezhep ayrımı yapmaksızın hizmet edin, insanları ve mesleğinizi sevin. Sizlerin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, bayrak ve memleket sevdalısı gençler olduğunuzdan hiç şüphemiz yoktur. Sizlerden iyi haberler almak bizleri ziyadesiyle mutlu edecektir.

Değerli katılımcılar, okulumuz 3 bölüm, 270 öğrenci, 16 akademik ve idari personelle eğitime devam etmektedir. YÖK’ün onayıyla yeni bir program daha –evde bakım hizmetleri- açmış bulunuyoruz.  Hedefimiz 4 program ile 400 öğrenci sayısına ulaşmaktır. Okulumuzun fiziki anlamda hiçbir eksiği bulunmamaktadır. Bundan sonra da kurumuzun gelişmesi için elimizden geleni yapamaya çalışacağız.

Okulumuzun kuruluşundan beri her daim desteklerini esirgemeyen baştan Sayın Kaymakamlarımız olmak üzere, Şavşat’ın çok değerli kurum amirlerine, Şavşat halkına, Yükseköğrenimi destekleme derneği başkanına ve üyelerine, Milli eğitim müdürümüze ve ayrıca medyada öğrencilerimizin gerçekleştirdiği faaliyetleri paylaşan basınımızın değerli üyelerine teşekkür ediyorum.

Sizleri en kalbî duygularla selamlıyor, saygılar sunuyorum.